Església parroquial de Sant Nicolau de Bari – Malgrat de Mar / Maresme

L’actual, és una edificació del segle XVIII

I T I N E R A R I

Situació: A Malgrat de Mar, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Maresme (Barcelona).

Època: La parròquia fou fundada al segle XVI. La major part de la construcció actual, pertany al segle XVIII – Barroc - ”Sembla ser que l'edifici actual és la tercera església que s'hi construí” - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

La trobarem a la Plaça de l'Església.

Localització: N 41 38 46.9 E 02 44 32.6 – Altitud: Pocs metres sobre el nivell del mar.

“ Descripció

Església erigida al lloc de l'antiga capella de Sant Antoni. La major part de la construcció pertany al segle XVIII, quan es feu la façana neoclàssica i el campanar de torre quadrada, inacabat.

L'església té una nau central i dues laterals. És de grans dimensions (45 m de llargada per 24 m d'amplada), pel que se l'havia anomenat la "Catedral de la costa".

La façana és molt senzilla, de pedra, igual que l'interior. Els murs laterals consten de petites finestres de vitralls de colors que donen una tènue il·luminació.

Notícies històriques

La parròquia fou fundada al segle XVI, el 24 d'octubre de 1563. Posteriorment es van fer reformes, de 1630 a 1797, que conformaren l'església actual.

Sembla ser que l'edifici actual és la tercera església que s'hi construí. Un terratrèmol esquerdà la façana l'any 1798 i durant la Guerra Civil es cremà la porta i desaparegueren els objectes de més valor: dues custòdies, una creu i l'orgue.”