Torre de Can Bonet d’Avall – Santa Susanna / Maresme

Situació: A la població de Santa Susanna – Maresme (Barcelona).

Època: Segle XV - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Ben conservada. Està dins d'una propietat privada. No és accessible lliurament, si bé els propietaris són conscients de l'interès d'aquesta edificació, i a més de que, com en el nostre cas, ens han permès entrar al pati de la seva propietat, per veure-la de la vora, ens manifesten que en moltes ocasions hi ha gent que els hi demana el mateix, especialment estrangers, i ells accepten de bon grat aquest interès, facilitant la visita.

Una potser poc afortunada reforma que es va produir al segle XIX,  sembla ser que va modificar substancialment aquesta edificació.

Molt a la vota de la carretera Nacional  II. Al carrer Canigó, davant del Parc Colomé.

Torre annexada a l'extrem d'una masia. És de planta quadrada, de quatre pisos i sostre pla.

Conté finestres gòtiques de llinda plana de pedra treballada i restes dels dos permòdols del matacà.

La torre està rematada per una cornisa i un mur calat que fa la funció de barana. Al centre del terrat s'aixeca un petit cos quadrangular rematat per merlets escalonats. Va ser reformada al segle XIX.

Notícies històriques

Torre construïda cap a la fi del segle XV adossada a la masia de Can Bonet d'Avall, actualment propietat de la família Fluvià. A les reformes que es van fer al segle XIX es va arrebossar i pintar d'ocre i es va modificar la part superior."

• Hem parlat amb la mestressa de la casa, una pagesa jubilada molt extravertida. Diu que pel mes de Maig venen maduixes del Maresme, que són molt desitjades.

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Santa Susanna hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Maresme : Veure en un mapa més gran.