Torre Pla de la Torre – Santa Susanna / Maresme

Situació: A l’estació de RENFE de Santa Susanna – El Maresme (Barcelona).

Època: Segle XVI - (Generalitat de Catalunya)

Estat: Ben conservada. Lliurament accessible. Dins de l'edificació hi ha una taquilla de venda de bitllets de tren.

Altres noms: Torre de la Plana, Torre del Mar, Torre de Can Torrent de Mar - (Generalitat de Catalunya) *

Accés - Visitada el 15/12/2007.

Aparcament al davant mateix, sense problemes: Carrer avinguda del Mar.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Desembre 2017):

" Descripció

Torre de defensa circular i atalussada a primera línia de mar, al bell mig de la plana agrícola del terme de Santa Susanna.

El que queda de la torre és la part baixa, la base, la porta d'accés, a uns metres del terra, i els solcs on hi havia les escales per pujar-hi.

Per les dimensions, la base, i pel fet de ser una construcció aïllada, la torre deuria ser de defensa i es podria datar dels segle XVI.

Probablement defensava tota la plana baixa que ocupa el terme de Santa Susanna que, a diferència de Malgrat i Pineda, és poc muntanyós.

Notícies històriques

La conveniència de protegir la costa de les escomeses dels corsaris i pirates imposà l'erecció de torres, tant de guaita com de defensa.

Actualment acull al seu interior les dependències de Renfe per la venda de bitllets de tren i les andanes queden al peu de la torre."

* Informació extreta de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Santa Susanna hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Maresme : Veure en un mapa més gran.