Búnquer antiaeri – Santa Susanna / Maresme

I T I N E R A R I

Situació: A Santa Susanna, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Maresme (Barcelona).

Època: Segle XX - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. Situat al bell mig de la platja de les Dunes, està envoltat per uns cordons que delimiten la petita zona on està ubicat. De reduïdes dimensions, no és accessible lliurament. Al davant hi ha un plafó informatiu.

Accés - Visitat el 13/02/2016:

El trobarem a la zona que al mapa de Google s'identifica amb el nom de Carrer Consolat de Mar, tot i que al mateix mapa, a un costat i a l'altre apareix denominat com a Passeig Marítim.

És senzill de localitzar, doncs és visible des de la carretera, al darrere d'uns matolls. L'aparcament no és fàcil. A més en el nostre cas,l'únic que se'ns ha ocorregut per acostar-nos-hi per tocar-lo, ha estat travessar la via del tren, actuació que com es comprendrà, no recomanem.

" Descripció

Búnquer de planta circular situat a la platja de les Dunes. Té el sostre pla i les úniques obertures són unes finestres molt estretes i llargues.

Notícies històriques

Aquest búnquer forma part d'una línea que van construir els ajuntaments republicans del Maresme per defensar-se en cas d'atac dels avions nacionals que s'enlairaven des de Mallorca per bombardejar Barcelona.

Es van construir entre finals del 1936 i 1937. En època franquista es van fer servir per vigilar el contraban marítim i a la dècada dels cinquanta es van ocupar famílies d'immigrants.”

Altres pàgines