Església parroquial de Sant Feliu de Domeny – Girona / Gironès

L'edificació actual és del segle XX

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Taialà-Germans Sàbat, una entitat de població de Girona, ciutat i municipi del mateix nom, i capital de la província de Girona, a la comarca del Gironès.

Època: “Documentada al segle XI, fou edificada al segle XVIII, volada l’any 1939 i reconstruïda després” - (Bisbat de Girona).

Protecció: Ho desconeixem.

Accés – Visitada el 04/06/2016:

La trobarem al carrer de Sant Gregori, a la confluència amb el carrer de Lluis Maria Xirinacs, al bell mig d'un entorn enjardinat. Aparcament als voltants.

• A la pàgina web del Bisbat de Girona, hem trobat la següent informació (Juny 2016):

“El 1058 la comtessa Ermessenda la restituí a la seu de Girona; tenia aleshores el nom de Paret Rufí. El Temple, del segle XVIII, fou volat el 1939, i reconstruït poc després en un altre lloc, seguint el disseny de l'arquitecte Isidre BoschBisbat de Girona.

En el seu terme s'ha edificat el barri de Germans Sàbat, que és servit per una capella dedicada a la Mare de Déu de la Pau, bastida el 1964; al barri de Fontajau havia tingut la seva seu l'antiga parròquia de Sant Ponç de Fontajau, nom que porta la capella que avui atén el sector.”