Castell de Taialà – Sant Gregori / Gironès

Valoració: Encara no hi ha vots.
espereu…

F O T O S


castell-de-taiala-090919_502

I T I N E R A R I 


Situació: A Taialà, entitat de població del municipi de Sant Gregori (Gironès) – Girona.

Època: Segles XVI – XVII (Patrimoni.Gencat). Aquest antic casal, situat al costat mateix de l’església de Sant Narcís de Taialà, durant els setges de Girona dels anys 1808/1809, va hostatjat el quarter general de les tropes napoleòniques.

Estat: Molt reformat. A dia d’avui encara s’hi veuen materials i eines de construcció escampades pels jardins de l’edificació. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Altres noms: També se’l coneix com la Torre de Taialà.

Accés - Visitat el 19/09/2009:

Procedents de Girona, ens desplacem a la propera població de Taialà, circulant per la carretera GIV-5312, i a l’entrada mateix del llogaret, a mà esquerra, ja veurem anunciada en un cartell l’església parroquial de Sant Narcís de Taialà. Tot i que esmentada a l’edat mitjana, és actualment un edifici del segle XIX.

A l’esquerra de l’església, hi ha la rectoria. A mà dreta, una obra molt moderna, és l’hereva de l’antic castell de Taialà.

Localització: N 41 59 55 E 02 47 30 – Altitud: 124 m.
Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Gregori, ens complau extreure la següent informació:

“ Sant Narcís de Taialà


L'església parroquial del poble, tot i estar esmentada a l'edat mitjana, és actualment un edifici del segle XIX. Hi destaquen una façana amb pocs ornaments, la volta sobrealçada, l'absis poligonal i el campanar, amb obertures de mig punt, barana massissa i un pinacle al capdamunt.

Al costat hi ha el castell de Taialà, un casal fortificat d'orígens medievals, molt reformat i convertit després en masia, on les tropes napoleòniques hi establiren el quarter general durant els setges de Girona els anys 1808-1809.”

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Sant Gregori hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Gironès : Veure en un mapa més gran.