Castell de Sant Gregori – Sant Gregori / Gironès

Situació: En terrenys del terme municipal de Sant Gregori (Gironès) – Girona.

Època: Segle XV (Patrimoni.Gencat).

Estat: Molt reformat. Edificació de supèrbia presència. De propietat privada. No visitable. Aparcament als voltants.

Altres noms: També és conegut com el Casal dels Margarit.

Accés - Visitat el 19/09/2009:

Procedents de Girona i circulant per la carretera GI-531 amb destinació a Canet d’Adri, arribem a la localitat de Sant Gregori, travessem aquesta població i a la sortida, trobarem un trencall a mà esquerra  (41 59 41.21 02 44 55.07) amb un cartell que ens indica per anar al barri de l’església, cap a on continuarem.

Aviat  tornarem a trobar un altre cartell, que ens dirigirà cap al veïnat de l’Argelaguet i al casal dels Margarit, aquest darrer, situat molt a prop.

Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Gregori, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2012) :

“ Casal dels Margarit (Castell de Sant Gregori)

Situat prop de l'església i conegut popularment com a castell de Sant Gregori, als segles XIV, XV i XVI fou la casa pairal de la poderosa família dels Margarit fins que, extingit el llinatge, va funcionar un temps com a masia i al segle XX va arribar a estar abandonat.

És un edifici quadrangular, de tres plantes distribuïdes entorn d'un pati interior i fortificat amb una torre cantonera quadrada de quatre pisos. Presenta diverses reformes, especialment una del segle XVIII, i actualment es troba en procés de restauració, respectant la seva estructura i la seva fesomia originals. “

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Sant Gregori hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Gironès : Veure en un mapa més gran.