Torre de Can Ninetes – Girona / Gironès

I T I N E R A R I

Situació: A Girona, ciutat i municipi del mateix nom, a la comarca del Gironès, i capital de la província de Girona.

Època: Segle XV – Gòtic - (Patrimoni.Gencat). Adossada a la masia del mateix nom, formant un conjunt força harmònic.

Estat: Bo. Propietat de l'Ajuntament de Girona. Actualment és un centre cívic. Hem aparcat als voltants.

Altres noms: Centre cívic Santa Eugènia - Patrimoni.Gencat

Accés – Visitada el 19/06/2016:

La trobarem al carrer Santa Eugènia nº 146, cantonada amb el carrer que a Google Maps s'identifica amb el nom de Francesc Estival.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Juny 2016):

“ Descripió

La masia és de planta quadrada i a l'extrem sud-oest hi ha adossada una torre de defensa, tot d'obra de maçoneria i cadenat de carreus a les cantonades.

Es conserven diversos finestrals de llinda plana, alguns d'ells amb guardapols i decorats. El portal d'accés és d'arc de mig punt i adovellat i en destaca la figureta de Santa Eugènia en la clau de l'arc. Només a la façana principal es conserva una espitllera.

L'edifici ha estat objecte d'una important rehabilitació en la primera dècada del segle XXI.

Notícies històriques

El mas està documentat des del segle XV, conegut com Mas Ferrer o Mas del Marquès de Camps, qui n'era el propietari.

La finestra del primer pis porta la data de 1571 i la del pis superior hi ha inscrit "1572 Ioan Ferer Me Fecit".