Voltes de la Plaça del Vi – Girona / Gironès

I T I N E R A R I

Situació: A la Plaça del Vi, a Girona, ciutat i municipi del mateix nom, i capital de la comarca del Gironès (Girona).

Època: Segle XIV – Gòtic - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. Com es pot comprovar en alguna de les fotografies, encara és un lloc ple de vida.

Les trobarem a la Plaça del Vi, a tocar del Pont de Pedra.

Mobilitat:

• A Girona, avui, hi havia força gent. Després d'intentar trobar un lloc per aparcar el cotxe, sense èxit, varem determinar dirigir-nos al rovell de l'ou de la ciutat, a la Plaça d’en Jaume Vicenç Vives, vora la Catedral, on hi ha els edificis dels Jutjats, i on hi trobem un pàrquing públic, de pagament.(41 59 14.0 02 49 20.2). (Compte amb el temps d'estada del vehicle. El cost, no és barat precisament).
    • Tot seguit, a peu, ens vàrem endinsar pels bonics racons de Girona.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Abril 2016):

Plaça pública en la confluència dels antics camins de Barcelona i de Sant Feliu de Guíxols.

Presenta una planta rectangular amb edificis de caràcter senyorial al seu entorn.

Són remarcables els porxos amb arcs de mig punt que ocupen dues bandes del conjunt, construïdes bàsicament amb carreus.

Les façanes presenten balcons amb baranes de ferro forjat. Acabats exteriors amb carreus i arrebossat.

Notícies històriques

El nom de la plaça del Vi sembla que ja era conegut l'any 1584. L'any 1343 es coneixia per la plaça de les Albergueries. Tradicionalment des del s. XV havia estat lloc de residència de famílies nobles.

Dels edificis existents citem l'Ajuntament, que ha sofert moltes transformacions, la casa Carles, l'antic Palau de la Generalitat durant els segles XVI i XVII, la casa Barceló restaurada el 1929.”