Casa Agullana – Girona / Gironès

L'altra façana de la Casa Agullana

Època: Segle XIV – Barroc - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo.

La trobarem al carrer Pujada de Sant Domènec.

LocalitzacióN 41 59 06.0 E 02 49 34.4 – Altitud estimada: 74 m.

Una vegada hem situat les anteriors coordenades sobre el mapa de Google, no som capaços de certificar l'exactitud de la posició de la icona en el mapa, si aquesta localització és correcta, o no, doncs no podem identificar l'edificació sobre el planell.

Mobilitat:

• A Girona, avui, hi havia força gent. Després d'intentar trobar un lloc per aparcar el cotxe, sense èxit, varem determinar dirigir-nos al rovell de l'ou de la ciutat, a la Plaça d’en Jaume Vicenç Vives, vora la Catedral, on hi ha els edificis dels Jutjats, i on hi trobem un pàrquing públic, de pagament.(41 59 14.0 02 49 20.2). (Compte amb el temps d'estada del vehicle. El cost, no és barat precisament).
  • Tot seguit, a peu, ens vàrem endinsar pels bonics racons de Girona.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Abril 2016):

“ Descripció

La casa Agullana, coneguda erròniament com a Palau del Vescomtat i també com a casa Fontcuberta, és un edifici format per dos cossos, situats a banda i banda de l'escalinata de Sant Domènec, i que foren units el 1631 per un pont cobert, d'arc rebaixat, que dóna magnificència a l'edifici i que el converteix en un dels llocs més característics de la ciutat.

L'interior de l'edifici, de planta irregular a causa dels desnivells del terreny, ha sofert nombroses modificacions, però la conservació de les façanes i del seu entorn és bona.

Notícies històriques

La "casa vella" dels Agullana, o cos d'edifici més proper a l'església de Sant Martí, ja existia al segle XIV, mentre que la casa nova o "principada" data probablement del segle XVI, època d'esplendor de la família.

El 1631 les dues cases foren unides per un pont cobert. En l'obra intervingueren Felip Regi, picapedrer i mestre de cases, i Joan i Guillem Serra, escultors dels escuts i les gàrgoles.”