Església de Sant Miquel de Vallmanya – Tordera / Maresme

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Vallmanya, entitat de població de Tordera, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Maresme (Barcelona).

Època: Segle XVII – Barroc - Generalitat de Catalunya. *

Protecció: BCIL  - Generalitat de Catalunya. *

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Altres noms: Casa del Sagristà - Generalitat de Catalunya. *

Detall itinerari no disponible.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya * , ens complau extreure la següent informació - (Novembre 2018):

Es troba al km 5 sortint de Tordera cap a Hortsavinyà pel carrer de Vallmanya o d'Immaculada.

És el centre del veïnat de Vallmanya, compost per una església i la casa del sagristà, al voltant de les quals s'hi troba el cementiri.

El conjunt mira cap al cim amb una esplanada al davant, des del qual es divisa tota la Vall de la Riera de Vallmanya fins als contraforts del Montnegre.

Aquesta petita església s'albira entre el paisatge, amb el campanar de dos cossos de torre quadrada, més antic, que fa costat per simetria entre l'habitatge del sagristà a l'esquerra i la senzilla façana emblanquinada de la capella.

Notícies històriques

En el 1315 se l'anomena com Sancti Michaelis de Vallemagna, en l'acte de presentació d'homenatge fet per Galceran de Camós a favor de Guillem, bisbe de Girona, per les dècimes d'aquesta parròquia.

En el 1362 passa a pertànyer a la seu de Girona, com pot veure's en el "llibre vert" del capítol de la catedral de Girona.”