Església de Sant Martí de la Mota – Palol de Revardit / Pla de l’Estany

I T I N E R A R I

Situació: A Sant Martí de la Mota, entitat de població de Palol de Revardit, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l’Estany (Girona).

Època: Segle XIII – Romànic - Generalitat de Catalunya.*

Estat:  Bo. No és accessible lliurament. Aparcament.

Accés – Visitada el 11/11 /2017:

• Punt d'inici: Un lloc - 42 02 56.9 02 49 05.4 - de la carretera C-66, situat a tocar de la fita del PK nº 36, on prenem una sortida indicada, per accedir a la carretera GIV-5191, per on continuarem durant un curt recorregut. Després, entre els PK 3-4 d'aquesta via, trobarem una sortida indicada, per accedir al recollit indret, a tocar de la carretera, on hi ha aquesta església.

Aparcament al davant

M A P A – Part inicial del recorregut.

Per alguna raó que se’ns escapa, Google Maps NO és capaç de dissenyar correctament el mapa, llevat de la part inicial del recorregut. De totes maneres, pensem que queda clar la continuació del camí, a través de la carretera GIV-5191.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,* ens complau extreure la següent informació - (Novembre 2017):

Església d'origen romànic.

Interiorment s'estructura en una sola nau, coberta amb volta apuntada. Els murs laterals presenten arcs refundits. La nau s'acaba amb un senzill absis semicircular. Les parets portants són de maçoneria, arrebossada a les façanes exteriors i enguixada a l'interior. La coberta és acabada amb teula àrab, a dues vessants.

A la dreta de la façana s'aixeca la torre campanar. És de planta quadrada i coberta piramidal d'obra. La part superior presenta una obertura en forma d'arc de mig punt a cada cara, i una cornisa a la part superior. El portal d'entrada és emmarcat per dues pilastres, llinda plana i frontó barroc.

Notícies històriques

És l'església parroquial del veïnat de la Mota. És dedicada a St. Martí. La planta és romànic però la façana fou molt modificada al segle XVII. La parròquia es troba esmentada el segle XIV.”