Església de Sant Bartomeu – Camarasa / Noguera

I T I N E R A R I

Situació: A Baronia de Sant Oïsme, entitat de població de Camarasa, vila i municipi de la comarca de la Noguera (Lleida).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament – Aparcament al davant. Al costat hi ha la torre del castell de Sant Oïsme.

Accés - Visitada el 06/10/2007:

Procedents de Camarasa, i circulant per la carretera C-13, en sentit Tremp, a uns 22 Km. aprox., a l'esquerra, a tocar del PK 64, hi ha un trencall amb un cartell que ens indica que ja hem arribat al destí.

La torre del castell de Sant Oïsme, ja es veia ben ufana, poc abans d'arribar-hi.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Juny 2013):

“ Descripció

Esglesiola d'una nau, amb tres absis en creu. Porta de mig punt al nord. Finestres de doble esqueixada als absis i espitllera a ponent il·luminant un cor adossat de fusta. Arc triomfal i volta de canó de mig punt. Campanaret quadrat sobre el creuer, amb finestres geminades a les quatre cares, una enderrocada. Els murs són de carreus i la coberta de lloses de pedra del país.

Notícies històriques

Estava situada amb el castell al centre de la Baronia de Sant Oïsme. El segle XVIII la baronia pertanyia als Gassol, dels quals passà als Sobies i als Boatella.”

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Camarasa, hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Noguera : Veure en un mapa més gran.