Castell de Vallespinosa – Pontils / Conca de Barberà

Vista de Vallespinosa des del castell.

I T I N E R A R I

Situació: Dalt d’un turó que presideix la petita localitat de Vallespinosa, nucli de població  del terme municipal de Pontils (Conca de Barberà) – Tarragona.

Època: Segle XII.

Estat: Malmès. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 16/03/2010:

Situats a la localitat de Pontils, al final del carrer Major (41 28 35.43 01 23 17.80) s’inicia una petita carretera, que es dirigeix a enllaçar amb la carretera TV-2015, i que en un còmode recorregut d’uns 6 km., ens portarà a destí.

De totes maneres, no arribarem a entrar al cor del petit nucli de Vallespinosa. Quan manca  molt  poc per arribar, després d’una llarga recta, trobem una cruïlla (41 26 48.04 01 20 36.57), girem a l’esquerra i ens disposem a enfilar la darrera part del recorregut, arribem a un lloc situat a les coordenades 41 26 45.27 01 20 40.77, on a la dreta s’inicia un camí sense asfaltar, que enfilant-se, passa pel costat d’una solitària  nau de color gris, de teulada inclinada.

Per aquest camí continuarem. Val a dir que si no es disposa d’un vehicle tot terreny, cal aparcar pels voltants i continuar a peu.

Camí que ara s’enfila decididament, envoltat d’arbres a banda i banda. Al cap d’uns 10 minuts, arribats a un lloc on la pista gira per continuar de manera ben evident a mà dreta, al davant, cal veure entre l’arbreda els primers murs de l’edificació.

Altres:

• La visió ampliada del mapa de Google situat en aquesta mateixa pàgina, sens dubte facilitarà la localització d’aquesta edificació.
  • Creiem que des del poble, hi ha un camí ben costerut per accedir al castell.
  • A la pàgina web del Consell Comarcal de la Conca de Barberà hi ha una interessant informació sobre el Castell de Vallespinosa

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Pontils hi podem trobar varies edificacions: veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Relativament a la vora hi ha també el

Conca de Barberà : Veure en un mapa més gran.