Castell de Pontils / Conca de Barberà

Situació: A Pontils, municipi de la Conca de Barberà (Tarragona).

Època: Segle XII.

Estat: Malmès. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 26/01/2010:

Procedents de Santa Coloma de Queralt (Castell de Santa Coloma de Queralt) i circulant per la carretera T-201, arribem a Pontils i accedim al poble pel primer trencall a mà dreta, entrant pel carrer Freginal, fins arribar a la plaça Major. Girem a la dreta, i circulant ara pel carrer Major, passem per davant de la porta de l’església fins el final del carrer, on altra vegada girarem a la dreta.

Circularem uns metres per un camí de terra fins trobar a mà esquerra una carretereta encimentada que s’enfila decididament, per on continuarem.

De seguida ens trobarem davant del petit cementiri de la població. Deixarem el cotxe còmodament aparcat en una petita placeta (41 28 42.29 01 23 11.90).

A la dreta de la porta d’entrada, s’inicia un petit i confús corriol que enfilant-se muntanya amunt, amb tendència a anar una mica cap a l’esquerra, ens conduirà en ben poca estona dalt del turó on hi ha les restes del castell de Pontils.

Altres: A la pàgina web del Consell Comarcal de la Conca de Barberà hi ha una interessant informació sobre el Castell de Pontils

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Pontils hi podem trobar varies edificacions: veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Relativament a la vora hi ha també el

Conca de Barberà : Veure en un mapa més gran.