Castell de Santa Engràcia – Tremp / Pallars Jussà

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vista general. La torre, única supervivent de les restes del castell, està edificada al lloc més alt del turó, per sobre de la petita església.

I T I N E R A R I

Situació: Al llogaret de Santa Engràcia, entitat de població del municipi de Tremp (Pallars Jussà) – Lleida.

Època: Segle XI - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Molt malmès. Lliurament accessible

Accés - Visitat el 09/11/2007:

Procedents de Talarn, i circulant per la carretera C-13 en sentit la Pobla de Segur, a escassos 1000 metres de la cruïlla de sortida de Talarn, a l'esquerra, en una pronunciada corba,  hi ha un trencall perfectament assenyalat, on s'inicia una carretereta asfaltada que ens durà sense cap problema a Santa Engràcia.

0 - Hem aparcat còmodament en un descampat que trobem a l'arribar a la població -  42 13 23 0 52 25.

Després, ja a peu, enfilant-nos per un carrer del poble vell, cimentat, on hi ha un disc que prohibeix la circulació de vehicles excepte als veïns, i un  piló ens barra el pas, en deu minuts hem arribat al destí.

Altres: Excel·lents vistes a tots els voltants.

Pallars Jussà : Veure en un mapa més gran.