Castell de Rivert – Conca de Dalt / Pallars Jussà

El poblet de Rivert. Al cim del turó que presideix aquesta contrada, veiem l'església de la mare de Déu, capella de l'antic castell de Rivert.

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Rivert, entitat de població del municipi de Conca de Dalt (Pallars Jussà) – Lleida.

Època: Ho desconeixem.

Estat: DESAPAREGUT. Dalt d’un turó hi ha l’esglesieta de la mare de Déu, que fou capella del castell de Rivert.

Accés - Visitat el 16/03/2012.

Hem iniciat l’itinerari al lloc on citem que hem aparcat el cotxe (42 12 21.60 0 56 12.73) per visitar la Torre del Xut.

A partir d’aquest indret, on ja hi ha un primer cartell indicant la direcció que cal seguir per anar a Rivert, hem anat trobant diverses indicacions més durant el proper recorregut, que transcorre per una carretera asfaltada, arribant al llogaret al cap d’uns 8 kms.

Hem aparcat el cotxe (42 15 00.82 0 53 49.51) a l’entrada del poble, en una petita placeta.

Des d’aquesta plaça és perfectament visible l’edificació de la mare de Déu, presidint el lloc des del cim.

No hi hem pujat.

Localització: N 42 15 0.31 E 0 53 43.47. (Dades extretes directament de Google Maps). Altitud: 930 m.

A L T R E S:

Circulant per la carretera de Salàs de Pallars fins a Rivert, veurem uns paisatges com el d'aquesta fotografia.