Castell de Salàs – Salàs de Pallars / Pallars Jussà

Castell de Salàs:

La torre Soldevila.

Salàs de Pallars medieval:

Situació: Al poble de Salàs de Pallars (Pallars Jussà) –Lleida.

Època: Medieval.

Estat: DESAPAREGUT. Malgrat no conèixer exactament on es localitzava, diferents investigacions el situen on actualment s'alça l'església parroquial.

Accés - Visitat el 27/10/2007 i 16/12/2012:

Procedents de Tremp, i circulant per la carretera C-13, en sentit nord - La Pobla de Segur – a uns 7 km. de Tremp, entre els PK 94-95, trobem una rotonda (42 12 18.62 0 56 14.31), on prenem una sortida a l’esquerra, degudament indicada per anar al nostre destí.

Localització: de la Torre Soldevila, la més ben conservada de les antigues muralles: N 42 12 43 E 0 55 56. Altitud: 545 m.

Altres: Antics portals i torres de la muralla: Com s’aprecia a les fotografies, aquestes construccions estan ben conservades i perfectament integrades al nucli antic de la vil·la.