Castell de Sant Esteve de Mar – Palamós / Baix Empordà

castell-de-sant-esteve-de-mar-100206_503bis

castell-de-sant-esteve-de-mar-100206_508-510

Paisatges des de Sant Esteve de Mar:

I T I N E R A R I

Situació: Dalt d’un penya-segat que presideix les platges - cales de S’ Alguer i La Fosca, a Palamós (Baix Empordà) – Girona.

Època: Castell documentat des del segle XIII.

Estat: Molt malmès. Una tanca metàl·lica envolta actualment l’edificació, impedint l’accés a l’interior, donat el perill que comporta de possibles despreniments. No hi ha cap tipus d’informació. Les vistes als voltants son esplèndides.

Accés - Visitat el 06/03/2010:

Cal localitzar el carrer de Sant Esteve, a Palamós (Veure mapa Google). En un lloc d’aquest carrer, situat a 41 51 32.87 03 08 52.48, hem aparcat còmodament dins d’un solar sense edificar.

Després, ja a peu, tornant al carrer Sant Esteve hem caminat uns metres amunt fins trobar un petit carrer transversal que accedeix a una praderia erma, des d’on ja es veuen les restes de l’edificació que busquem.

Passem pel costat de les quatre parets d’una esglesieta, la capella de Sant Esteve (Segle XIX)  on a la llinda de la porta hi apareix una inscripció: 1829. Creiem que les pedres de l’edificació son força més antigues.

Altres: Val a dir que pels mes “esportistes”, hi ha un camí per a vianants, perfectament arranjat,  que sortint de la platja de La Fosca arriba al mateix lloc, pujant unes escales.

• Dins del terme municipal de Palamós hi podem trobar les següents edificacions:
  1. Castell de Sant Esteve de Mar