Torre del Mas de la Pietat – Palamós / Baix Empordà

Situació: A Vila-romà, entitat de població del municipi de Palamós (Baix Empordà) – Girona.

Època: Edificació dels segles XVI-XVII.

Estat: Abandonada, destruïda. Lliurament accessible. La situació actual d’aquesta construcció fa honor al seu nom, doncs fa pena el seu deplorable estat, sens dubte degut més a la intervenció humana que no pas al decurs del temps.

La torre encara sobreviu, tot i què – o potser perquè -  manté coberta de vegetació una bona part de la seva superfície.

Accés - Visitada el 06/03/2010:

Cal localitzar un punt dins de Vila-romà, situat a les coordinades 41 51 56.48 03 07 40.01, al costat mateix del Pavelló municipal d’esports de Palamós, on s’inicia el vial anomenat Camí a Bell-lloc, per on continuarem.

Arribats a un punt situat a 41 52 18.59 03 07 19.67 aparcarem còmodament a l’esquerra d’aquesta carretera (A l’altre costat hi ha una rellevant nau industrial, amb un rètol, Hutchinson) i ja a peu, ens dirigirem a la molt propera edificació que busquem, perfectament visible des de la carretera.

• Dins del terme municipal de Palamós hi podem trobar les següents edificacions:
  1. Castell de Sant Esteve de Mar