Castell de Púbol – La Pera / Baix Empordà

Entrada recinte.

Jardí.

Situació: A La Pera, municipi de la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època: Segle XI.

Estat: Bon estat. Visitable. Més que això, inundable de turistes ... Aparcament.

Accés - Visitat el 22/08/2006:

Accessible per diferents punts, segons procedència del viatger. Cartells informatius, apostats en llocs precisos, ens mostren el camí cap aquesta edificació.

Localització:  N 42 00 53 E 02 58 60. Altitud: 99 m.

Altres: De Wikipedia, ens complau extreure i extractar la següent informació:

"L'any 1969, Salvador Dalí li va prometre a la seva estimada Gala la compra d'un castell.

Després que fallessin les negociacions amb el castell d'Empordà i el castell de Foixà, finalment adquireix el castell de Púbol que es trobava en molt mal estat.

S'iniciaren les obres de restauració sota les ordres del genial pintor, amb la decoració interior creada íntegrament pel pintor, de manera que el castell sencer es convertí en una obra seva que regalà a la seva estimada Gala, la qual fou enterrada el 1982 al mausoleu del soterrani dissenyat pel seu marit.

A l'interior es poden veure les pintures i els dibuixos que Dalí va regalar a Gala per exposar al castell, a més de les escultures d'elefants de llargues potes que decoren el jardí, la piscina amb busts de Richard Wagner, una col·lecció de vestits d'alta costura de Gala, i el mobiliari i els nombrosos objectes amb què van decorar el castell, així com el mausoleu de Gala.

La casa-museu Castell Gala Dalí de Púbol, oberta al públic el 1996, permet descobrir un edifici medieval on Salvador Dalí va materialitzar el seu esforç creatiu pensant en una persona: Gala. Es pot visitar del 15 de març al 31de desembre. Està gestionada per la Fundació Gala-Salvador Dalí."

Baix Empordà : Veure en un mapa més gran.