Castell de Llimiana – Pallars Jussà

Situació: A Llimiana, municipi de la comarca del Pallars Jussà (Lleida).

Època: Medieval - Generalitat de Catalunya.

Estat: DESAPAREGUT. Ens complau extreure informació literal de Wikipedia referida a aquesta edificació:

“El Castell de Llimiana és un castell del terme de Llimiana. Era a l'extrem nord de la vila de Llimiana, i actualment està pràcticament del tot desaparegut. Només en queden restes de les muralles que des del castell encerclaven la vila, que prenia la forma d'una vila closa.

Encarat cap al nord, és a dir, cap a la vila de Tremp, i dominant-ne els accessos des del sud, pel Noguera Pallaresa, sobretot, però també tenint accés als que venien de llevant, de la Conca Dellà, per la vall del riu de Gavet, el seu lloc estratègic es constata amb una simple visita al lloc. A més, a l'altra banda de la Noguera Pallaresa es dreça el castell de Mur: tots dos castells confrontaven en el riu, i vetllaven pels accessos als Pallars des del sud.”

Les fotografies que acompanyen aquest reportatge fan esment de suposades restes de muralles de la població.

Senzill de localitzar, a la part alta del poble, al final del carrer del Castell.

Altres: Llimiana és un dels possibles llocs de pas que ens permeten arribar al castell de Sant Gervàs.

Pallars Jussà : Veure en un mapa més gran.

A continuació tres fotografies que testifiquen el passat medieval de Llimiana: