Castell de Sant Gervàs – Gavet de la Conca / Pallars Jussà

I T I N E R A R I

Situació: Molt a la vora del poblet de Sant Miquel de la Vall, nucli de població del municipi de Gavet de la Conca (Pallars Jussà) – Lleida.

Època: Segles X – XI.

Estat: Malmès. S’hi han fet treballs de restauració, que no sabem si en l’actualitat s’han donat per acabats. Lliurament accessible. Fàcil i còmode aparcament davant mateix de l’edificació.

Altres noms: Castell de Sant Miquel de la Vall.

Accés - Visitat el 10/10/2008:

Procedents de Tremp i circulant per la carretera C-13 en sentit sud - Balaguer, abans de l’entrada al congost de Terradets, entre els PK 74-73 prendrem una desviació a mà esquerra (42 03 15.98 0 53 14.17), creuarem per un pont el pantà de Terradets i seguirem en direcció a Llimiana (Castell de Llimiana – visita opcional), circulant per la carretera LV-9121.

Poc abans d’arribar a aquesta població, trobarem un trencall a la dreta (42 04 08.23 0 55 11.14), degudament indicat, que ens durà a Sant Martí de Barcedana primer, i a Sant Miquel de la Vall després.

Arribats a aquesta darrera població la travessarem i seguint les indicacions dels rètols que ens guien per anar al castell de Sant Gervàs, continuarem per una pista de muntanya, en molt bones condicions, i que en un recorregut d’uns dos quilòmetres, ens durà primer a la capella de Sant Gervàs (Romànic - segle XII) i finalment a les restes del castell.