Castell de la Molsosa / Solsonès

castell-de-la-molsosa-110621_535

castell-de-la-molsosa-110621_519

Església vella de la Molsosa, també coneguda com església del Collet

Situació: En terrenys del terme municipal de La Molsosa (Solsonès) Lleida.

Època: Medieval.

EstatDesaparegut. El que hem localitzat ha estat l’edificació coneguda com a església vella de La Molsosa o església del Collet, que hem trobat, com sol passar, tancada, i on es diu, que a prop, hi havia hagut el castell.

Accés - Visitat el 21/06/2011:

Accessible per diferents punts, segons procedència del viatger. L’itinerari que proposem és el següent:

Procedents de la localitat de Calaf, prenem la carretera B-300 en sentit nord. Trobem una desviació degudament indicada per anar a la Molsosa, circulant llavors per la carretereta coneguda com a Camí de Prades, fins un lloc situat a les coordinades N 41.78786 E 01.54566, on prenem una desviació que ens situa de seguida davant mateix de l’església parroquial actual de La Molsosa (41.78566 01.54337).

Continuem pel mateix vial fins una desviació propera a mà esquerra (41.78178 01.54233). Al prendre aquesta nova direcció, davant nostre, al cim d’un turó, ja és perfectament visible la nostra destinació. Seguim.

Ens trobem ara en una placeta (41.78212 01.54964) : a la dreta hi ha el que sembla ser una granja. Continuem per l’esquerra, hi ha un cartell: Vilaseca 0,8.

Passem ara pel bell mig d’un conjunt d’edificacions i girem a l’esquerra (41.78503 01.55417). Aquí acaba l’asfalt.

Trobem ara un doble trencall (41.78795 01.55612). Continuem primer per la dreta i tot seguit per l’esquerra. Aquí, a la dreta hi ha una petita edificació abandonada.

Trencall (41.78826 01.55922). Continuem per la dreta.

Finalment, arribem a un lloc on hi ha una esplanada, al fons de la qual hi ha un dipòsit rodó. Aparquem el vehicle (42.78598 01.55801) i continuem uns metres, a peu, fins arribar a tocar l’església.

Localització: N 41.78607  E 01.55845. Altitud: 839 m.

Altres: Es recomana, si és possible,  accedir-hi amb un vehicle 4x4.

Des d’aquestes alçades, a la llunyania, és perfectament visible la mola del castell de Boixadors (Anoia).

Solsonès : Veure en un mapa més gran.