Castell de Cabrera – Cabrera d’Igualada / Anoia

I T I N E R A R I

Situació: Dins l’urbanització “Castell de Cabrera”, situada al municipi de Cabrera d’Igualada (Anoia) - Barcelona.

Època: Segle XIV.

Estat: De l’antic castell sols sobreviu un llenç de muralles. A tocar d’aquestes pedres hi ha una antiga mansió senyorial edificada pels Mora al segle XVII, sobre les restes del castell, aprofitant-ne fins i tot, les pedres.

Forma part del conjunt d’edificacions, la capella de Sant Salvador, església de l’antic castell de Cabrera.

Altres noms: Casal dels Mora.

Accés - Visitat el 22/09/2007:

Procedents de Barcelona i circulant per la autopista A2, prenem la sortida a Igualada. Al poc trobem una rotonda i girem a l’esquerra, segona sortida, per agafar la carretera C-15, Igualada – Vilafranca.

Passat Capellades i després d’un parell de túnels,  hi ha un trencall a la dreta ben senyalitzat, que indica:  Canaletes (Cabrera d’Igualada). L’agafem. Ja dins del llogaret de Canaletes, a mà esquerra trobarem un carrer amb un cartell indicatiu: Castell de Cabrera i Can Feixes.

Al final del carrer, continuarem per una carretera asfaltada, que passant pel mig de la masia de Can Feixes, continua fins arribar a l’urbanització Castell de Cabrera, on cal seguir sempre, intuïtivament,  per la carretera principal.

Si en un moment donat, veiem a l’esquerra l’edifici indicat com a local social i bar de l’urbanització, és senyal de que anem pel bon camí.

Al cap d’uns 1.200 metres des d’aquest local, trobarem una corba molt pronunciada a l’esquerra i un trencall a la dreta, (41 30 48.46 01 41 37.38 ) on ja s’identifiquen clarament les restes de la muralla. Entrem-hi, i podrem aparcar-hi còmodament.

Anoia: Veure en un mapa més gran.