Capella de Santa Margarida d’Agulladolç – Mediona / Alt Penedès

I T I N E R A R I

Situació: A la Quadra d’Agulladolç, entitat de població del municipi de Mediona, a la comarca de l'Alt Penedès (Barcelona).

Època: Segle XI – Romànic -  (Patrimoni.Gencat).

Estat: Ben conservada. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Accés - Visitada el 01/08/2013:

Accessible per diversos llocs, segons procedència del viatger. Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

En el nostre cas, hem introduït les coordenades de situació d'aquesta edificació al nostre navegador, i aquest formidable estri ens ha portat al lloc desitjat, sense cap entrebanc.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Agost 2013):

Capella d'una nau amb volta de canó. Modificada, especialment l'interior.

Absis sobrealçat amb arcuacions i tres finestres tapiades. Parets laterals amb arcuracions i bandes llombardes. La porta primitiva es troba tapada per una sagristia, afegida a la façana de migdia.

La porta actual, el cor, el campanar de cadireta i les perfectíssimes pintures murals de totes les parets interiors, són d'una època molt posterior, possiblement dels volts del 1835, any gravat a la làpida mortuòria de marbre, del terra de la nau on diu:

"D. Daniel Vardon Kennett, súbdito británico, comerciante y hacendado, natural de la Ysla de Guernsey, falleció el 12 de enero del 1835, a los 54 años de edad. Llorando su lamentable pérdida puso a sus restos este mármol la ternura conyugal de Da Marta Francisca de Ferrer, natural de Barcelona."