Capella de Sant Pere Sacarrera – Mediona / Alt Penedès

I T I N E R A R I

Situació: A Sant Pere Sacarrera, entitat de població del municipi de Mediona, a la comarca de l'Alt Penedès (Barcelona).

El llogaret  està situat al sud de l'urbanització La Font del bosc.

Estat: Presenta un relatiu bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament al carrers dels voltants.

Accés - Visitada el 01/08/2013:

Senzill de localitzar, donades les reduïdes dimensions del llogaret. A tocar de la carretera BV-2136, a la plaça de l'església, entre els carrers d'Orient i de Dalt. Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Agost 2013):

“ Descripció

La capella de Sant Pere Sacarrera, situada dintre del casc del poble, adossada a altres construccions, té una sola nau, coberta de teula a dues vessants i absis semicircular amb arcs cecs i bandes llombardes.

El campanar és d'espadanya d'un sol arc amb campana.

S'hi accedeix per una porta lateral d'arc adovellat. Hi ha una porta i una finestra rodona tapiades. L'obra ha estat modificada. El material de construcció és la pedra.

Notícies històriques

La capella de Sant Pere Sacarrera es troba documentada des del 1030. Ha estat modificada posteriorment en diverses ocasions.”