Castell d’Argentera – Vilanova de Meià / Noguera

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Detall de les poques filades que subsisteixen. Al fons, apareix la silueta de l'ermita de la mare de Déu del Remei.

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys d’Argentera, terme de masies disperses del municipi de Vilanova de Meià (Noguera) – Lleida.

Època: Segle XI ( Patrimoni.Gencat).

Estat: Restes insignificants. Pràcticament desaparegut. Accessible lliurament.  Al lluny podem veure l’ermita de la mare de Déu del Remei (Romànic - segle XI - Patrimoni.Gencat), abandonada i en un lamentable estat de conservació.

Altres noms: Castell de l’Argentera ( Patrimoni.Gencat).També se’l coneix amb el nom de castell de Tancalaporta.

Accés - Visitat el 20/11/2008:

Procedents d’Artesa de Segre i circulant per la carretera L-512 en sentit Comiols, trobarem un trencall a mà esquerra, degudament indicat,  per accedir a Alentorn i Vilanova de Meià, cap a on continuarem.

Ens trobarem llavors circulant per la carretera LP-9132. A tocar del PK 7 d’aquesta carretera, a mà esquerra hi ha un trencall (41 57 42.01 01 02 31.61), amb una indicació: casa de colònies Cal Petit (Casa molt ben considerada en aquestes contrades).

Prendrem aquest camí i ens trobarem circulant per una carretera sense asfaltar on al cap d’un quilòmetre aproximadament, arribarem al citat establiment, que deixarem enrere, continuant recte per la pista por on hem vingut, fins arribar al lloc situat a 41 57 12.55 01 01 55.57 on hem aparcat còmodament i davant nostre mateix, a pocs metres,  ja veiem sobre un cingle, les minses restes d’aquesta edificació.

Altres:

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Vilanova de Meià, hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Noguera : Veure en un mapa més gran.