Castell de Peralba – Vilanova de Meià / Noguera

Valoració: 2 vots.
espereu…

F O T O S


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 I T I N E R A R I 


Situació: En terrenys del terme municipal de Vilanova de Meià (Noguera) – Lleida.

Època: Segles X-XI.

Estat: Malmès. Lliurament accessible. Aparcament en una petita clariana situada davant mateix de les restes existents del poblat  de Peralba. No hem pogut determinar amb propietat la situació de les restes del castell.

Accés - Visitat el 26/05/2011:

Hem iniciat l’itinerari a Santa Maria de Meià, on al costat de l’església trobarem l’inici d’una carretera sense asfaltar (N 41 59 33 E 00 59 27), perfectament transitable, amb destinació a Figuerola de Meià, situada a 11 km. cap a on ens dirigirem. Abans d'arribar a aquesta població, veurem Peralba a la dreta.

Localització: N 41 59 34 E 00 55 08. Altitud: 750 m.

Altres: Bibliografia: El llibre “El municipi de Vilanova de Meià”, editat l’any 2001 per l’Ajuntament del mateix nom, obra de Ramón Bernaus Santacreu i Ferran Sánchez Agustí, ens ha proporcionat informació gràfica i històrica que ens ha estat de gran ajuda per la localització de varies edificacions properes.

Dins l’antic terme de PERALBA es troben també les restes de l’ermita romànica de Sant Pere (segle XII-XIII) i el castell de CABRERA (També anomenat Torre d’en Lluc).

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Vilanova de Meià, hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:


Noguera : Veure en un mapa més gran.