Casal de Rosanes – La Garriga / Vallès Oriental

casal-de-rosanes-la-garriga-080429_503

Vista general, entorn de l'edificació.

Pati interior.

Situació: A la població de La Garriga (Vallès Oriental) – Barcelona.

Època: Segle XIII - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN

Estat: Bonica edificació. Sembla estar en bon estat, si bé una mica abandonada. No sembla estar habitada. Desconeixem el tipus de propietari. No és accessible lliurament, tot i que es pot fer un complert recorregut de circumval·lació als voltants de l’edifici. Desconeixem si és visitable.

Accés - Visitat el  29/04/2008:

Procedents de Barcelona, i circulant per la carretera C-17, en sentit Vic, a l’alçada del PK 27, a la dreta, cal localitzar un trencall per on sortirem, que permet l’accés al Centre Comercial Sant Jordi.

Després cal continuar recte (deixarem a la nostra esquerra una gasolinera i a la dreta un centre comercial - Carrefour), pel carrer Llerona. Duran el proper recorregut veurem unes quantes vegades un cartell  anunciant “Centre residencial Rosanes”.

Al cap de poc, veurem l’edificació que busquem al davant nostre, i a la dreta un camp de golf.

Altres: En una pàgina web de l’Ajuntament de La Garriga, en data Abril de 2008 hi havia la següent informació, que a hores d’ara, Novembre 2012, no hem pogut localitzar de nou, i que reproduïm a continuació:

“Aixecada al segle XIII, era el domus més important de la Garriga durant l'edat mitjana, per la categoria social dels seus amos i per la noblesa de la seva construcció. Actualment, encara s'hi aprecien les línies de l'estructura primitiva, amb la torre quadrada de l'homenatge, l'edifici noble i el recinte emmurallat, on encara són visibles tres torres de defensa. Galceran III de Rosanes és potser el garriguenc amb més relleu al llarg de la història”.

Vallès Oriental : Veure en un mapa més gran.