Torre Vila-seca – Palafrugell / Baix Empordà

Torre Vila-seca – Palafrugell

I T I N E R A R I

Situació: A Vila-seca, antic poblament d'origen romà, avui incorporat al nucli urbà de Palafrugell, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època: Segle XVI - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. Restaurada.

Accés – Visitada el 25/11/2016:

La trobarem al carrer de Vila-seca, al davant de la finca del nº 4. Durant el recorregut hem anat trobant cartells indicatius.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Novembre 2016):

“ Descripció

Torre cilíndrica, lleugerament atalussada, d'una masia desapareguda. Avui resta aïllada en un terreny, convertit en espai públic.

Es conserva en uns 8 metres d’altura. L'antic coronament resta malmès, substituït per un teulat de dues pendents, ara ruïnós.

Es divideix en dues plantes. S'ha conservat la volta semiesfèrica inferior; a la part alta només en queden restes. A ponent hi ha una porta elevada, a migdia dues finestres petites i, a tot volt, espitlleres quadrades i rectangulars, a dos nivells.

El mur és de molt gruix; l'aparell de pedres sense treballar i argamassa; les obertures són emmarcades amb pedres ben escairades.

Al SE és visible l'empremta d'una coberta de doble vessant d'una edificació desapareguda, que s'adossava a la torre.

Notícies històriques

La Torre de Vila-Seca és una de les moltes defenses per prevenir els atacs dels pirates i corsaris, escampades al llarg de les terres pròximes al litoral.

El poblament del veïnat de Vila-Seca - avui pràcticament ajuntat al nucli urbà de Palafrugell- té origen romà.

• Dins del terme municipal de Palafrugell hi podem trobar les següents edificacions:
  1. Castell de Cap Roig