Torre Moratxa – Torroella de Montgrí / Baix Empordà

No votes yet.
Please wait...

F O T O S


Vistes des de la Torre Moratxa:

Vista de la Torre Ponça, des de la Torre Moratxa.

Vistes des de la Torre Moratxa. Es veu la diminuta figura del castell de Montgrí.

I T I N E R A R I 


Situació: Dalt d’un turó que domina la plana on hi ha Torruella de Montgrí i L’Estartit (Baix Empordà) – Girona.

Època: Edificació dels segles XIV-XV.

Estat: Malmesa. Accessible lliurament. Precioses vistes a tots els voltants.

Altres noms:

Accés - Visitada el 20/02/2010:

Durant les tasques d’aproximació, hem vist diversos cartells, indicant diferents accessos. L’itinerari que proposem és el següent:

Sortint de L’Estartit per la carretera GI-641, i circulant en direcció Torruella de Montgrí, en un punt situat a N 42 03 01.80 03 11 0.31(Hi ha un establiment d’hostaleria, anomenat restaurant Mont Pla), hi ha un trencall a mà dreta, per on sortirem. Ens trobarem enfilant-nos per una carretera perfectament asfaltada, circulant successivament pels carrers del Tossal, dels Pirineus, Gavarres i Montseny (veure mapa Google).

Al final de tot d’aquest darrer carrer hi ha una petita rotonda sense sortida, on aparcarem còmodament el cotxe (42 03 18.22 03 11 08.34). A continuació continuarem, a peu, per un discret corriol, que surt des d’aquesta mateixa rotonda. El camí, perfectament identificable, plana una estona per la faldilla de la muntanya, fins un lloc, ben a prop,  on pot haver-hi la possibilitat de despistar-se (42 03 19.73 03 11 11.80). És un lloc on hi ha una cruïlla:

- A la dreta una imprecisa sendera baixa fins unes molt properes baranes de fusta, que protegeixen d’una possible caiguda als patis del darrere de les cases de la urbanització.

- Al davant nostre el camí continua, planejant.

- Per la nostra esquerra, baixa una petita torrentera. Aquest és el camí bo, per on hem de continuar, enfilant-nos decididament.

Al cap de poc, ja dalt la carena, novament tornem a trobar una bifurcació (42 03 21.31 03 11 11.87). Cap a la dreta aniríem a parar a una zona on al lluny es veuen unes antenes de telecomunicacions.

Hem de seguir per l’esquerra. En 10 minuts serem a tocar de l’edificació que busquem, tot i que aquesta darrera part de la caminada és un constant trepitjar de pedres irregulars, de bona mida, que fan una mica incòmoda la passejada. Unes discretes senyals de color verd confirmen que anem en la bona direcció.

Localització: N 42 03 20.45 E 03 11 01.25 - Altitud: 181 m.

Altres:

Edificacions properes:

Dins del terme municipal de Torroella de Montgrí hi podem trobar les següents edificacions:

 1. Castell de Montgrí
 2. Muralles de Torroella de Montgrí
 3. Palau Reial
 4. Torre Begura
 5. Torre del Mas Ral
 6. Torre dels Moscats
 7. Torre Ferrana
 8. Torre Gran
 9. Torre La Quintaneta
 10. Torre Martina
 11. Torre Moratxa
 12. Torre Ponça

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Baix Empordà : Veure en un mapa més gran.