Torre dels Moscats – Torroella de Montgrí / Baix Empordà

Vistes des de la torre dels Moscats.

Situació: En terrenys del municipi de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) – Girona.

Època: Segles XVI-XVII.

Estat: Petita edificació situada en mig d’uns camps d’oliveres. En un relativament bon estat. Tenia una porta que en barrava el pas al petit interior de l’edificació, que ha estat despresa de les pollegueres i està repenjada a la paret. Així doncs, lliurament accessible.

Sobre el sostre de volta hi ha un orifici que podria permetre l’accés al pis superior de l’edificació, si hi hagués una escala ...

Accés - Visitada el 20/02/2010:

Iniciem l’itinerari a L’Estartit, nucli de població del municipi de Torruella de Montgrí, circulant per la carretera GI-641, en sentit Torruella.

En un lloc situat a les coordenades 42 02 45.28 03 09 36.18, veurem un trencall, a mà dreta, anunciat amb un petit cartell, Les Dunes, per on continuarem.

Circularem sempre recte, abandonant el petit nucli, fins arribar a un lloc situat a 42 03 06.37 03 09 23.65, on hi ha un trencall a mà esquerra, sense cap identificació,  per on continuarem. El recorregut des de la carretera general fins aquí, ha estat d’uns 800 m. Abandonem l’asfaltat.

De seguida a ben pocs metres, tornem a trobar un altre trencall a mà esquerra, en pronunciada pendent, (42 03 07.16 03 09 22.25), per on continuarem.

Circularem uns 300 m. aproximadament, per un camí de terra, fins un lloc situat a 42 02 59.32 03 09 08.96, on hem trobat, al marge d’aquest vial, un espai adient per deixar-hi aparcat el cotxe.

Ja a peu, continuem una mica pel mateix camí, que ara presenta a la nostra dreta un alt marge de pedra, però de seguida, també a la dreta, trobem una entrada, que enfilant-se, ens permet accedir als camps de conreu.

Davant nostre s’inicia un imprecís corriol, que seguirem una estona. Ara caldria estar atents i intentar localitzar de manera intuïtiva, al davant, l’edificació que busquem, que durant uns moments és discretament visible entre els arbres,

torre-dels-moscats-100220_529

la qual cosa ens permetrà a continuació desplaçar-nos discrecionalment per aquest terreny en direcció a la torre, fins arribar a tocar-la.

-         Una atenta ullada al mapa de Google, simplificarà els dubtes que pugui plantejar la localització d’aquesta edificació.

-         Si situeu seqüencialment les dades de les coordinades que us facilitem, en un mapa nou, això us permetrà visualitzar amb precisió el recorregut.

-         Nota: La climatologia pot modificar sensiblement les condicions de circulació per camins de terra. Cal tenir-ho en compte.

Dins del terme municipal de Torroella de Montgrí hi podem trobar les següents edificacions:

1. Castell de Montgrí