Torre Mas Guàrdia – Sentmenat / Vallès Occidental

És una edificació d’època moderna

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sentmenat, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Vallès Occidental (Barcelona).

Època: Moderna. No hem pogut trobar la més mínima informació sobre aquest edifici, llevat de la que apareix a Pobles de Catalunya.

Protecció: BCIL

Accés - Visitada el 22/02/2015:

Entre els P.K. 33 / 34 de la carretera C-1413a (Caldes de Montbui – Sentmenat), hi ha una sortida d'aquesta via (41 36 57.6 02 08 56.3) que accedeix als terrenys d'una industria (Encofrados J.Alsina S.A) . L'edificació ja és perfectament visible en aquest punt.

Aparcament als voltants.

Altres:

• Edificació que presenta les característiques “típiques” dels castells medievals: Torrasses a les cantonades i merlets a la façana. En aquest cas, evidentment, amb finalitats simplement decoratives.

• Com en altres ocasions, documentem aquí una edificació a la que amb el degut respecte, li posem l’etiqueta de “fals castell”.
  • Aquesta qualificació no ha de ser pas entesa en un sentit pejoratiu. Ens referim a que és una construcció moderna, sense “solera”, sense antiguitat, tot i que, com també en altres casos, no deixa de tenir el seu encant.