Torre de Faia – Bagà / Berguedà

Vista general, entorn.

Situació: En terrenys del terme municipal de Bagà (Berguedà) – Barcelona.

Època: El lloc de Faia ja apareix documentat el segle X.

Estat: Malmesa. Lliurament accessible.

Accés - Visitada el 22/07/2011:

Iniciem el recorregut a la població de Bagà, ( N 42.25337 E 01.85822 ) a la confluència de l’Avinguda del Districte Forestal amb el carrer Historiador Pere Tomic. En aquest lloc hi ha uns antics safarejos. Aquí s’inicia la carretera que es dirigeix a Gisclareny, cap a on ens dirigirem.

Travessarem un petit pont i creuarem l’àrea recreativa de Sant Joan (42.26278  01.83706).

Trobarem una cruïlla a 42.26249  01.83265, on hi ha un cartell indicant per anar a Gisclareny, a 6,5 km, travessant un curt túnel.

Trobem una desviació a la dreta, a 42.26369  01.82075, indicada per dos cartells: un diu la Torre de Faia, l’altre la Torre de Santa Magdalena. Aparquem el cotxe al voral de la carretera i baixem a peu (o en vehicle 4x4) el curt camí de terra que al cap d’uns 200 metres arriba al llogaret abandonat de Faia.

Localització: N 42.26508  E 01.82343. Altitud:  929 m.

Altres: Continuant aquesta ruta, arribaríem al Castell de Murcurols. Veure aquesta pàgina , si cal.

Altres pàgines: Una interessant pàgina relativa a aquesta edificació, Torre de Faia-Bagà en format PDF, publicada per L'EROL,  web de recursos bibliogràfics del Berguedà.

torre-de-faia-baga-santa-magdalena-110722_518

Església de Santa Magdalena, que comparteix aquesta contrada amb la torre i altres edificacions, de lliure accès i malauradament, amb un interior completament arruïnat.