Dou del Bastareny – Gisclareny / Berguedà

Salt del Bastareny

Època: No procedeix.

Estat: No procedeix.

Protecció: Dins del Parc Natural del Cadí Moixeró

Altres noms: L'Adou del Bastareny

Accés - Visitada el 12/12/2015:

Hem començat el recorregut dins de la població de Bagà, en un lloc situat a 42 15 12.4 01 51 29.9 a la confluència de l'Avinguda del Districte Forestal amb el carrer Historiador Pere Tomic. En aquest lloc hi ha uns antics safaretjos. Aquí s'inicia la carretera que es dirigeix a Gisclareny, cap a on anirem (sense arribar-hi).

Aproximadament al cap d'uns 2 quilòmetres, en un punt situat a  42 15 47.9 01 50 17.8 trobem  una desviació: per l'esquerra aniríem a l'Ecomuseu de Sant Joan d'Avellanet i a l'Església de Sant Joan d'Avellanet.

Nosaltres hem de continuar per la dreta. Hi ha uns indicadors: La Salle Natura i Refugi Vents del Cadí.

A partir d'ara circularem  per un camí de terra , transitable, amb algun bony de tant en tant.

Arribarem a la Salle, també coneguda com a Can Cerdanyola (42 16 05.0 01 48 54.0),  al cap d'un recorregut aproximat d'uns 2,2 km.

Des d'aquí, hem continuat el camí en el mateix sentit de la marxa. Al cap d'un recorregut aproximat d'uns 1800 metres, hem arribat a un lloc on la carretera s'eixampla una mica

i on hi ha un pont de pedra,

on hem aparcat (42 16 06.8 01 47 59.7) , i on ja hem vist uns cartells indicadors d'aquest paratge.

Veiem en primer lloc un salt d’aigua i després el naixement del riu Bastareny.

A peu, cal enfilar-se per un caminet, on cal estar atents a no relliscar.

Localització: 42 16 06 01 47 57 (*) – Altitud: 965 m.

(*) - Coordenades que ens proporciona el nostre TomTom. Situant aquestes dades sobre un mapa de Google, no ens permeten fixar amb la deguda precisió la icona al lloc corresponent.

Altres: El dia de la nostra visita, la tardor ja senyoreja aquestes contrades:

La tardor al Bastareny

La part inicial d'aquest itinerari és la mateixa que la que mena al Bullidor de la Llet i als Empedrats.