Pont del Molí del Puig – Gisclareny / Berguedà

Situació: En terrenys de Gisclareny, municipi de la comarca del Berguedà (Barcelona).

Època: Segle XV – (Patrimoni.Gencat).

Protecció: No hi consta  – (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. Encara s'hi circula, tot i que si no es coneix la seva existència, resulta inadvertida la seva presència.

Accés - Visitat el 12/12/2015:

Iniciem el recorregut dins de la població de Bagà, en un lloc situat a 42 15 12.4 01 51 29.9 a la confluència de l'Avinguda del Districte Forestal amb el carrer Historiador Pere Tomic. En aquest lloc hi ha uns antics safaretjos. Aquí s'inicia la carretera que es dirigeix a Gisclareny, cap a on anirem (sense arribar-hi).

Aproximadament al cap d’uns 2 quilòmetres, en un punt situat a  42 15 47.9 01 50 17.8 trobem  una desviació: per l’esquerra aniríem a l’Ecomuseu de Sant Joan d'Avellanet i a l’Església de Sant Joan d’Avellanet.

Nosaltres hem de continuar per la dreta. Hi ha uns indicadors: La Salle Natura i Refugi Vents del Cadí. A partir d'ara circularem  per un camí de terra , transitable, amb algun bony de tant en tant.

Arribarem a la Salle, també coneguda com a Can Cerdanyola (42 16 05.0 01 48 54.0)  al cap d’un recorregut aproximat d’uns 2,2 km., on hem deixat el vehicle convenientment aparcat (Més que res, perquè ara, encara hi havia algun espai vuit ...) i tot seguit hem continuat a peu pel camí per on havíem arribat.

Trobarem el Pont del Molí del Puig,  una mica més endavant, a uns cinc minuts, en una corba, aproximadament a 42 16 07.3 01 48 45.2, podent baixar fàcilment a la llera del riu.

Evidentment, també podíem haver arribat fins aquí en cotxe, aparcant al voral del camí.

Des d’aquí hem tornat endarrere, fins a Can Cerdanyola, per iniciar el recorregut que ens portarà al Bullidor de la Llet i als Empedrats.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Desembre 2015):

“ Descripció

Pont d'un sol ull de dimensions no massa grans amb un parament de grans carreus de pedra disposats en filades. Aquest és el pont del molí del Puig, situat molt a prop seu.

En algun moment indeterminat es modificà la seva estructura de forma parcial.”