Torre de Can Basses – Camós / Pla de l’Estany

Situació: En terrenys de Camós, municipi de la comarca del Pla de l’Estany (Girona).

Època: Segle XV – Generalitat de Catalunya *

Protecció: BCIN - Generalitat de Catalunya *

Estat: Bo. De propietat privada, no és accessible lliurament. A dia d’avui, un veí d’aquesta contrada, ens comenta que aquesta torre, està en venda.

Accés – Visitada el 14/10 /2017:

La trobarem al carrer Can Ros.

Localització: N 42 05 42.6 E 02 45 51.6 – Altitud: 176 m. Les coordenades anteriors, que hem obtingut in situ, no coincideixen amb les que figuren en una pàgina de wikipedia, generalment ben informada.

Altres:

• De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Octubre 2017):

Mas de planta irregular, inicialment de dos trams, afegit a una torre fortificada.

Les ampliacions posteriors permeten disposar de tres trams. El conjunt arriba a quedar fortificat a partir de les noves construccions que es desenvoluparen a l'entorn d'un petit pati.

La torre a la que està ajuntada la masia era una antiga torre d'homenatge de planta quadrada. A la mateixa façana hi ha un matacà sostingut per una volta, prolongació d'una crugia lateral; també hi destaca una finestra coronella, amb una columna de fust prim i capitell amb decoració vegetal.

A la façana posterior hi ha un pòrtic format per dos grans arcs de mig punt sobre els quals hi ha un seguit de badius d'un graner.

Construcció que disposa de carreus nobles als marcs de les portes i finestres i a les cantonades.

Construcció realitzada en diferents etapes, des del segle XIV fins el XVIII.”