Ruta carretera B 400 – Guardiola de Berguedà – Gòsol

 


Us presentem una proposta, basada en una de les nostres habituals sortides en busca d'edificacions medievals.

Al Berguedà, a l'imaginari eix Guardiola de BerguedàSaldesGósol, i les seves rodalies, hi hem visitat i documentat,  relativament a prop, les unes de les altres, fins a cinc esglésies d'època medieval (4 de romàniques), un castell i una antiga vila closa.

Totes aquestes edificacions tenen en comú que es poden localitzar i visitar (La majoria, sols exteriorment), d'una sola tacada, en menys d'un dia (Depenent del temps que hi dediqueu a cadascuna d'elles), transitant per una mateixa carretera, la B-400. (Guardiola de Berguedà – Gósol).

A més de les ganes de visitar-les, caldrà valorar degudament les possibilitats de veure-les dins del temps de que disposem.


Remarca: Abans de dirigir-se a les edificacions escollides, es recomana visitar amb antelació cadasquna de les nostres pàgines, per veure si hi ha algun tipus de limitació assenyalada. Carreteres transitables, o no. Tipus de vehicle recomanat (Turisme / 4x4), o altres indicacions a tenir en compte.


I T I N E R A R I


En aquest cas concret, cal dir-vos que havent introduït al nostre navegador les dades oportunes que tot seguit us facilitarem, aquest estri ens va situar exactament en el punt d'inici *  desitjat, on comença la carretera B-400.

Després, hem anat entrant i sortint d'aquesta B-400. Aquesta activitat ens ha permés visitar les edificacions que teníem previstes.

Punt d'inici: Procedents de Berga i circulant en sentit nord, per la carretera C-16 (Autopista E-9 / (Barcelona – Sant Cugat – Terrassa – Manresa – Berga – Puigcerdà (Eix del Llobregat), anem en direcció a la població de Bagà però, sense arribar-hi.

Poc abans d'arribar a Guardiola de Berguedà, a l'alçada del PK 113 prenem una sortida a l'esquerra  * (42 13 03.8 01 52 08.6) , indicada per anar a Saldes.

Entrem a la carretera B-400 - (Guardiola de Berguedà – Saldes – Gósol) -  PK nº 0 * .


A l'apartat del mapa us relacionem les pàgines on trobareu informació detallada per poder accedir a cadascuna d'elles i/o els punts quilomètrics de les sortides de la carretera.


 Ficha Técnica 


Distància:

Duració: Menys d'un dia.

Inici: Afores de Guardiola de Berguedà

Final: Afores de Gòsol.

Destacats

Recomanable:

Consideracions:  Fem constar que hi ha altres edificacions properes en aquesta ruta.

Tot i que en el nostre mapa hi apareixen les icones de situació de les edificacions de Guardiola i Gòsol, no formen part d'aquest recorregut, doncs considerem que no son visitables per manca de temps.

Mapa de situació d'aquestes edificacions - RUTA B-4001 - PK 6         Església de Sant Julià de Fréixens – Vallcebre

2 - PK 13/14  Església de Sant Ponç de Molers - Saldes

3a - PK 16      Església parroquial de Sant Martí – Saldes

3b - PK 16      Castell de Saldes

4a - PK 20      Conjunt de Feners

4b - PK 20      Ermita de Sant Antoni - Feners

5 -   PK 21       Església de Sant Andreu de l'Espà – Saldes


 

El Berguedà - Curiositat:

Detall d'un tram de la carretera que va des del poble abandonat de Peguera, fins a l'estació d'esquí dels Rasos de Peguera.