Pont del Diable – Isòvol / Cerdanya

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys d'Isòvol, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Cerdanya (Lleida), a tocar d’un dels extrems de les instal·lacions del Càmping Bellver.

Època: Medieval - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Es manté en peus ... que ja és molt. Avui en dia, no té cap utilitat.

Altres noms: Pont d’Isòvol - Generalitat de Catalunya. *

Accés – Visitat: 09/11/2018.

Desconeixent la posició d'aquest pont, ens vàrem dirigir a la recepció del Càmping Bellver, on un senyor molt amable ens va facilitar les instruccions oportunes.

Cal posicionar-nos en un lloc entre els PK 193 / 194 de la carretera N-260 situat exactament a 42 22 16.1 E 01 48 31.4 on el “panorama” que trobarem serà el següent. Si us hi fixeu bé, a la dreta del guarda rail,  per la dreta del senyal de stop, es veu l’inici d’un discret camí de terra :  F O T O.   Per aquí hem de continuar, a peu, deixant el càmping a la dreta. Quan s'acaba el càmping, ja veiem el pont, a la dreta i baixant una mica, ens dirigim a la llera del riu, que no creuarem.

Hi ha un problema afegit: caldria aparcar el cotxe amb anterioritat, havent estudiat amb anticipació els moviments a efectuar...

Localització: N 42 22 13.0 E 01 48 36.0 – Altitud: 1.025 m. No és visible al nostre mapa de Google Maps.

Altres: de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Novembre 2018):

En resta un arc rebaixat construït amb lloses de muntanya i morter disposades radialment.

També es conserven els fonaments dels pilars construïts amb carreus ben escairats.