Ermita de Sant Salvador de Predanies – Prats i Sansor / Cerdanya

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Prats, entitat de població en cap del municipi de Prats i Sansor, a la comarca de La Cerdanya (Girona).

Època: Segle XII  - Romànic - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. Restaurada l’any 1963, l'altar va ser consagrat per l'abat Escarré de Montserrat.

Extraordinàries vistes als voltants.

Altres noms: Sant Salvador de Pradanies -  (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el  05/11/2010 i el 10/10/2015:

En un lloc (0) - (42 21 53.07 01 50 05.40) a tocar de les cases de Prats, a les afores, hi ha una sortida de la carretera LP-4033  que travessa la població, degudament indicada per anar a Sant Salvador i al cementiri.

Circularem ben poca estona per una carretera asfaltada que mena al cementiri, i ben aviat trobarem una desviació a mà esquerra, per on continuarem, per un camí de terra, perfectament transitable, fins arribar a l'ermita. Aparcarem al davant.

“ Descripció

D'una sola nau amb absis semicircular i una petita capella lateral a l'esquerra amb un arc de mig punt i una finestra.

En l'absis s'obre una finestra absidal de mig punt. Entrant a la dreta s'observen uns esglaons i una obertura de mig punt, avui tapada, que era l'antiga porta.

Damunt de la porta s'obre un ull i s'aixeca el campanar amb espadanya d'una sola obertura, on hi ha una gran esquella com a campana.

La construcció és amb pedra calcària ben tallada i arrebossada.

Notícies històriques

L'altar fou consagrat per l'Abat de Montserrat Aureli Mª Escarré l'any 1963 i enguany ha tornat a estar-hi present.”

Cerdanya : Veure en un mapa més gran.