Església de Sant Miquel de Sansor – Prats i Sansor / Cerdanya

I T I N E R A R I

Situació: A Sansor, una entitat de població de Prats i Sansor, municipi de la comarca de la Cerdanya (Lleida).

Època: Desconeguda. No ho hem trobat indicat a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.* - Romànic.

Protecció: No hi consta a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.*

Estat: Malmesa i abandonada. Diguem que és lliurament accessible, tot i que a dins no hi ha res a veure.

Senzill de localitzar, donades les reduïdes dimensions del llogaret.

Trobarem aquesta esglesieta al darrere de la casa que es veu a les fotos nº 6 i 7 de la galeria de fotografies - Can Dominguet.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Novembre 2018):

Església totalment abandonada, amb la teulada ensorrada.

D'una sola nau amb dues capelles laterals de mig punt. La volta era de canó. La portalada, de mig punt, la formen uns blocs de considerable mida.

Damunt de la porta s'aixeca el petit campanar en espadanya.

L'absis és semicircular. La sagristia, al costat dret de l'altar, es troba igualment en molt mal estat. Tot el conjunt és deplorable.

Notícies històriques

Abans annexa d'Isòvol, des de 1904 de Sant Sadurní de Prats. Tanmateix, estava dedicada a Santa Maria, avui a Sant Miquel.

A Santa Maria de Sampsor li honraven molt llegats, entre els que es pot citar el de Bartomeva, muller de Pere Bernat d'Isòvol, en el seu testament del 18 de setembre de 1302 en que llega a l'obra de Santa Maria de Puigcerdà i a la de Sampsor una mesura de sègol a cada una; i el de Guillem Pere, fill de Bernat de Corts de Sanavastre, en el mateix any.”