Gorg del Salt – Borredà / Berguedà

Gorg del Salt - Borredà

I T I N E R A R I

Situació: Afores de Borredà, població i municipi de la comarca del Berguedà (Barcelona). El “causant” del salt és el Mergançol, un petit afluent del riu Llobregat, per l’esquerra.

Època: No procedeix.

Protecció: No procedeix.

Estat: No procedeix.

Altres noms: No procedeix.

Accés - Visitat el 11/10/2014:

Procedents de Berga i circulant per la carretera C-26 en sentit Ripoll, hem travessat Borredà i poc després del PK 166, una mica abans de la sortida d'aquesta darrera població, en un lloc situat a 42 08 07.2 01 59 47.8,  hi ha una desviació a l'esquerra, on hi ha plantada la fita del PK 0 de la carretera BV-4656, indicada per anar a l'Església de Sant Jaume de Frontanyà.

En aquest punt, hi ha una petita esplanada, on hem aparcat el cotxe. Tot seguit, a peu, continuant per la carretera C-26, hem caminat pel voral fins un lloc molt proper, on a la dreta es veu un cartell indicatiu.

En aquest lloc, hi ha una discontinuïtat en el guarda-rail, (Aproximadament 42 08 09.0 01 59 53.0) que permet sortir de la carretera, i continuar per un camí de terra, en pendent i una mica incòmode.

Gorg del Salt - Borredà - Detall itinerari - Captura de pantalla de Google Maps, complementada amb anotacions manuals.

Quan s'arriba a un lloc on el camí es transforma en un esglaó de pedra, caldria continuar per la dreta. Aquí el soroll del salt d’aigua és força evident. De nou trepitjant un camí de terra, arribem al llit del riu, amb el saltant al davant. Haurem trigat uns cinc minuts per arribar fins aquí.

A mig camí haurem vist les minses restes del molí de Dalt (Segle XI).

Gorg del Salt - Borredà - Molí de Dalt.

Des del lloc on diem que hem aparcat el vehicle, s'inicia la carretera BV-4656, que ens ha permés l'accés a: