Església parroquial de Sant Sebastià – Vilanova de Segrià / Segrià

Situació: A Vilanova de Segrià, vila i municipi de la comarca del Segrià (Lleida).

Època: Segle XIII – Romànic - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Hi ha cartells indicatius. Aparcament al davant, on hi ha una plaça amb gronxadors per la canalla, uns bancs per la gent gran,  i unes quantes places de pàrquing.

Altres noms: Santa Maria - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 10/05/2013:

Senzill de localitzar, la seva mola, no passa gens desapercebuda: La trobarem a la plaça de l'Església, a tocar del carrer Major.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, (Enllaç trencat - Generalitat de Catalunya), ens complau extreure la següent informació (Maig 2013):

“ Descripció

Petita església d'ubicació aïllada d'origen romànic, tal com es veu a les parets, en el típic absis semicircular amb modillons, en bona part de les parets laterals i en la capelleta nord adossada.

Amb aquesta base, al segle XVIII es fa més llarga l'església i s'aixeca la teulada, restant-hi els contraforts.

La façana és en carreus regulars de pedra picada.

Afegits de pedra irregular i de maons, a les parets destrossades durant la darrera guerra.

Notícies històriques

Hom conserva en una casa particular un notable pantocràtor, escultura de pedra policromada del segle XIII, que procedeix d'aquesta església.”

Segrià : Veure en un mapa més gran.