Lo Calvari – Torre-serona / Segrià

I T I N E R A R I

Situació: A poca distància del casc urbà de Torre-serona, vila i municipi de la comarca del Segrià (Lleida).

Època: Ho desconeixem.

Protecció: No hi consta - No hi hem trobat cap  informació al respecte, a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.

Estat: El paratge – anomenat com a Parc del Calvari - presenta un bon estat de conservació. Lliurament accessible. Petita zona d'aparcament públic al costat.

A molt poca distància de la població de Torre-serona (Nord).

Altres: De la pàgina web de Patmapa - (Enllaç trencat - Generalitat de Catalunya), ens complau extreure la següent informació (Desembre 2017):

" Descripció

Restes arqueològiques situades a 300 metres del casc urbà de Torreserona i sobre un tossal allargassat.

Són restes d'una construcció relacionada amb l'explotació del vi, cultiu exterminat per la fil·loxera del segle XVIII. Són un conjunt de sitges excavades a la roca i basament d'una creu de terme que fou traslladada dins el poble."

• Per complementar una mica la informació anterior, ens complau extreure de la pàgina web de l’Ajuntament de Torre-serona, el següent text (Desembre 2017):

“ El Calvari

Són uns forats excavats a la roca de dubtosa utilitat. Hom creu que podrien ser trulls per a l'oli, el ví..., o també que podrien ser sarcòfags en funció de fossa comuna.

Posteriorment, en els anys de la Guerra Civil els habitants de Torre-Serona i refugiats s'amagaven sota les roques en cas de bombardejos.

Avui en dia, envoltant  les roques s'hi ha construït un parc i una zona d'equipaments esportives per a la gent gran.”

MAPA de situació - Lo Calvari:

Segrià : Veure en un mapa més gran.