Església de Santa Maria del Puit – Pinell de Solsonès / Solsonès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sant Climent (O Sant Climenç), una de les cinc entitats de població del municipi de Pinell de Solsonès a la comarca del Solsonès (Lleida).

Època: Segle XI – (Obra Popular) - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Exteriorment aparenta un bon estat. No és accessible lliurament.

Altres noms: - Capella de Nª Sª dels Remeis - (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitada el 28/07/2017:

(0) - El punt d’inici d’avui ha estat un lloc – 41 57 51.6 01 25 57.0 entre els PK nº 10 / 11 de la carretera C-149 – (Solsona / Sanahuja), on hem continuat per una sortida indicada: St. Climenç.

(1) – A 41 56 17.8 01 23 25.9 hem pres una sortida indicada: Pruit a 1 km. Entrem a camí de graveta, transitable.

(2) – A 41 56 36.5 1 23 11.8 passem pel bell mig de les edificacions de Can Puit. A la sortida, el camí, ara molt polsegós, ressegueix, deixant-les a l’esquerra, unes extenses terres de conreu, que avui, a finals del mes de  juliol, ja han entregat el gra.

Al cap d’uns 1400 metres aproximadament, des del punt (1), aviat veurem l’esglesieta, perfectament identificable. Hem aparcat al voral del camí i després ens hi hem dirigit, a peu.

M A P A d’aquest recorregut – Distància aproximada:6,6 km.

Altres: De la pàgina web cultura.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Juliol 2017):

Ermita amb una nau i absis rodó. Està orientada a l'est.

El parament està constituït per grans carreus fent fileres.

L'absis s'aixeca damunt d'un podi de 0,25m d'alçada i té una cornisa de pedres trapezoïdals amb bisell.

La façana principal té la porta, amb la data 1780 a la llinda, i un campanar de cadireta d'un ull que està mig derruït.

A l'absis hi ha una finestra de doble esqueixada i arc de mig punt monolític.”