Capella NOVA de Sant Ermengol – Pinell de Solsonès / Solsonès

espereu…

La present és una església molt “nova”, del segle XIX. La ressenyem en contraposició a l’Antiga església de Sant Ermengol, documentada en una altra pàgina nostra.

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Pinell de Solsonès, municipi de la comarca del Solsonès (Lleida). Uns metres al costat, enfilada, hi ha les restes de l’antiga església del mateix nom (Segle XI).

Època: Segle XIX – Obra Popular - (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitada el 28/07/2017:

El camí per accedir a aquesta església és el mateix que el que porta a la Antiga capella de Sant Ermengol, i que tot seguit detallarem.

(0) - El punt d’inici d’avui ha estat un lloc - (41 57 01.6 01 25 04.9) dins de la població de Sant Climent, on conflueixen els carrers que al mapa de Google s’identifiquen amb els noms de carrer església, carrer Msn Caelles i carrer Major. Continuarem per aquest darrer carrer.

(1) - A 41 56 45.3 1 24 16.3 – Desviació. Deixem l’asfaltat i entrem a camí de terra. Indicat: Can Cots a 0,2. Passarem per davant de la casa.

(2) – A 41 56 51.5 01 24 19.3 - Desviació. Continuem per la dreta. No hi ha cap indicador.

(3) - Localització: N 41 56 54.8 E 01 24 35.4 – Altitud: 801 m. Aparcament al final del camí.

Distància aproximada, recorreguda trepitjant camins de terra (des del  punt (1) al punt (3): 600 metres, transitables.

M A P A d’aquest recorregut, proposat per Google Maps. La darrera part del recorregut NO és correcte, no reconeix com a transitables amb cotxe, camins que si que ho son.

Oferim a continuació un mapa – Captura de pantalla de Google Maps - complementada amb anotacions manuals.

Tot i que pugui semblar una complicació aquest recorregut, en el nostre quadern de viatge no tenim anotat que hagi comportat una especial dificultat aquesta descoberta ...

• Deixant enrere Sant Climent, continuant per la mateixa carretera que ens ha portat fins aquí, més endavant, trobaríem una sortida de la carretera que ens permetria accedir a l'Església de Santa Maria del Puit.

Altres: De la pàgina web cultura.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Juliol 2017):

“ Descripció

Església de planta rectangular amb teulada a doble vessant i petit campanar d'espadanya. L'absis és pla. La façana principal té una porta d'arc de mig punt adovellada i una petita finestra circular.”