Capella de Sant Iscle – Pinell de Solsonès / Solsonès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Miravé, una de les cinc entitats de població de Pinell de Solsonès, municipi de la comarca del Solsonès (Lleida).

Estat: Exteriorment presenta un bon estat. L’interior és accessible lliurament.

Accés – Visitada el 28/07/2017:

(0) - El punt d’inici és un lloc - (41 58 7.2 1 26 27.6), situat entre els PK 9 / 10 de la carretera C-149 – (Solsona / Sanahuja ), on prendrem una sortida indicada: Camí de Sant Iscle.

Ens trobarem llavors pujant per un camí de terra, que al cap d’una distància aproximada d’un quilòmetre ens situarà al davant de l’ermita.

A menys que disposem d’un vehicle 4x4 recomanem aparcar el cotxe al voral de la carretera i salvar a peu la curta distància que ens separa del nostre objectiu.

• Durant aquest curt recorregut passem pel bell mig d’unes edificacions.
  • Ens ha sorprès molt agradablement l’estat de la capella, molt neta i arreglada.

Google no confecciona adequadament el mapa de l’itinerari. No reconeix com a transitable una part del recorregut que hem fet. Procedim a detallar-lo manualment.

Captura de pantalla de Google Maps, complementada amb anotacions manuals

Església d'una sola nau, d'absis rodó (12,20 x 5,40 metres) amb arc presbiteral, orientada a l'est.

A l'interior la volta de canó està enguixada.

Malgrat l'ermita és d'origen romànic, ha estat molt modificada posteriorment com la porta d'arc de mig punt adovellat i resseguida per un guardapols.

Al frontis hi ha un òcul quadrilobulat i un campanar d'espadanya, que li falta la part superior i està decorat amb uns relleus de pilastres jòniques i unes volutes als costats. Els arquets cecs que decoren exteriorment l'absis també són fruit d'una remodelació