Església de Sant Martí de Capellada – Besalú / Garrotxa

Situació: A Besalú, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Garrotxa (Girona).

Època: Segle XI - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bo. No és accessible lliurament. El dia de la nostra visita hi havia una exposició de pintura. Entrada lliure.

“ Descripció

Petita capella de planta rectangular, amb un absis orientat a l'est i una porta formada per un arc de mig punt en el que hi ha inscrita una llinda.

L'interior, de dimensions molt reduïdes està cobert amb volta de canó i, com a particularitat s'hi observa, a les parets laterals un banc seguit.

Hi ha també un petit altar de pedra a la part davantera.

Notícies històriques

Originàriament la capella de Sant Martí era una construcció romànica, però al llarg del segle XVIII fou àmpliament reformada, entre altres coses se li va afegir un petit i senzill campanar.

Malgrat que actualment estigui pràcticament abandonada i tancada al públic, la petita església de Sant Martí havia arribat a tenir una considerable activitat.”

Nota de Catalunya medieval: Com és ben evident, a data Març de 2018, no està pas tant malament ...