Església de Sant Iscle i Santa Victòria de Sanavastre – Das / Cerdanya

I T I N E R A R I

Situació: A Sanavastre, entitat de població de Das, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca de la Cerdanya (Lleida).

Època: Sense determinar. Consta com a parròquia en l'Acta de consagració de la Seu d'Urgell del 839 - Generalitat de Catalunya.*

Accés – Visitada: 28/09/2018.

Senzill de localitzar, donades les reduïdes dimensions del llogaret. Està una mica enfilada sobre el voral de la carretera.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Setembre 2018):

D'una sola nau amb arc de canó i dues capelles laterals de mig punt. No forma absis.

Al costat dret de l'altar s'hi troba la sagristia.

El cor és de fusta i dóna accés al campanar, el qual es troba a la façana oest i és en forma d'espadanya, amb dues obertures de mig punt.

A mitja alçada s'obre tanmateix un ull on hi ha esculpides boletes.

L'interior està enguixat, excepte un tros repicat.

La porta s'obre al costat sud.

Consta com a parròquia en l'acta de consagració de la Seu d'Urgell del 839.

Fou una de les esglésies més batudes en 1198 pels partidaris del comte de Foix i Arnald de Castellbó, emportant-se tot lo millor.